Byzramsj Vol 1:1

In deze rubriek geeft de redactie boeken in de uitverkoop aan die in het interessegebied van de Byzantium-liefhebber zouden kunnen passen. Deze keer leggen we het accent op de theologie, mede vanwege het gegeven dat er op dat gebied zoveel verschijnt.

G.J.D. Aalders: De Romeinse staat en het Christendom, [z.j.], J.H. Kok, Kampen, vierde druk, 35pp.: fl. 1,95, bij De Slegte. In de reeks “dichterbij” uitgebracht: series met studie- en werkmateriaal voor geschiedenis en staatsinrichting onder redactie van drs H.G. Leih. Achterin staan vragen en leesteksten.

G.J.D. Aalders: Het Romeinse Imperium en het Nieuwe Testament, 1962, J.H. Kok, Kampen, 171 pp.: fl. 2,95 bij De Slegte. Dit is een herdruk in de ‘boeketreeks’ van zijn werk uit 1938, bijgewerkt en iets ingekort.

G.D.J. Aalders: Julianus de Afvallige. Het leven van een verbitterde keizer, 1983, J.H. Kok, Kampen, 125 pp.: fl. 6,95 bij De Slegte.

Henri-Irénée Marrou: St. Augustin et l’augustinisme, (1955) herdruk 1987, éditions de Seuil, in de reeks Maitres Spirituels, 191 pp. rijk geïllustreerd: fl. 6,90 bij De Slegte.

Christofoor Wagenaar: Woestijnvaders. Een speurtocht door de Vaderspreuken, 1981, B. Gottmer, Nijmegen en Emmaus, Beveren, in de reeks ‘Spiritualiteit’, verzorgd door het Benedictijns Tijdschrift, 187 pp.: fl. 5,95 bij enkele boekwinkels met een theologieafdeling, zoals Dekker & Van der Vegt in Nijmegen.

Rock Monasteries, een Bulgaarse uitgave in het Engels met een beetje bibberige foto’s.

Gérard Walter: Het dagelijks leven in Byzantium ten tijde van de Comnenen (1081-1180), 1989, Hollandia. Oorspronkelijk bij Hachette: La vie quotidienne … in 1966. Vertaald door Liesbeth van Looyengoed, 253 pp.: fl. 9,95 bij De Slegte.