Medewerkers/Contributors (4:2)

Andrew Palmer is Lecturer in Eastern Christianity. Momenteel werkt hij aan een nieuwe editie, vertaling en commentaar op de Hymnen over het Geloof, van Ephraïm de Syriër. Verder maakt hij een boekje over christenen en Yezidis in Zuid-Oost Turkije, uit de bron van wat de christenen, Yezidis en Moslems van dat gebied zelf zeggen. Ook is hij van plan om een boek over de legende van Koning Abgar van Edessa te schrijven en een film te maken met als titel In Search of Saint Thomas and the Origins of Asian Christianity.

Anthony Kirby is research associate at Queen’s University Belfast. He specializes in archaeology, poetry, film and travel.

Stephen McCotter‘s PhD-thesis, entitled The Strategy and Tactics of Siege Warfare in the Early Byzantine Period: From Constantine to Heraclius was examined in September 1995 at Queen’s University Belfast. It was suggested by Jim Crow of the Archaeology Department of the University of Newcastle upon Tyne and supervised by Margaret Mullet, with some assistance from Jim. Since then he has been working as Teaching Assistant in Byzantine Studies at Queens, and is currently also employed in a similar capacity by the Ancient History department.

Sophia Oikonomou completed her undergraduate studies at the University of Crete, Greece. She is interested in the study of orthodox monasticism and especially of foundation documents of monasteries, the so-called typika. She is currently working on her PhD thesis The Testament of Ioannes Xenos: critical edition and commentary at King’s College, University of London, supervised by Prof. Judith Herrin.

André de Raaij is politicoloog en historicus, verbonden aan de akademie voor Ambulante wetenschappen, en publiceert over uiteenlopende onderwerpen.